MLM Gateway Logo

Nový (mega) trend ve výživě – účinnost postavená na důkazu

Celá společnost je zaplavena civilizačními chorobami. Statistiky hovoří jednoznačně a prognózy varují před ještě větší eskalací vícečetných onemocnění (multimorbidity) v následujících 20 letech. Byznys v oblasti prodeje léků a léčiv roste a podobně vzkvétá i miliardový byznys v oblasti prodeje potravinových doplňků. Jaký to má však reálný dopad na zdraví a prevenci, když vidíme tyto statistiky?

Hlavní proud v prodeji potravinových doplňků je postavený na tvrdě komerčním základu, levně nakoupit či vyrobit a draze prodat, investovat do marketingu a reklamy, do prodejců a prodejních sítí a až na posledním místě je množství účinné látky, biologická dostupnost a prospěšnost produktu.  

Jak poznáte v nepřeberném množství výrobků, který je skutečně účinný a pomáhá v podpoře imunitního systému a není to jen placebo nebo dokonce neškodí? 

Filosofie komerčního prodeje potravinových doplňků je postavena na špatném základě.  

Nemělo by to být jinak, zvláště pokud hovoříme konkrétně o esenciálních živinách? 

Současná věda a výzkum potvrzuje, že cesta k trvale udržitelnému zdraví je ve změně životního stylu a v prevenci. Lidský organismus má obrovský potenciál v mobilizaci ozdravných procesů, ale potřebuje nezbytné palivo k jejich aktivaci.

Těmito látkami jsou esenciální živiny a mikronutrienty, které z velké části chybí v potravinách, které konzumuje převážná většina populace. Stát selhal nejen v oblasti kontroly kvality potravin, ale také v prevenci. Lékaři nemají kapacitu a mnohdy už ani sílu ukazovat na podstatu problému a celý systém je navíc nutí k alopatické intervenci.

Potřebujeme přijmout za své a pochopit, že zodpovědnost za své zdraví nemůžeme svěřovat k institucím, ale je to naše OSOBNÍ ZODPOVĚDNOST. A tak v období krize máme jediné řešení, kterým je edukace, vzdělání a prevence. Nenechme se ale mýlit. Toto řešení je zároveň tím nejúčinnějším. Dle buněčných biologů, farmakologů a vědců v oblasti výživy je právě prevence v podobě dostatečného příjmu všech esenciálních živin a mikronutrientů spolu se změnou životního stylu řešením, které dokáže až z 90 % vyřešit příčinu všech tzv. civilizačních onemocnění.

Tímto měníme také definici těchto chorob na “symptomy” které ukazují ve skutečnosti na jejich příčinu, která tkví v chronickém zánětu, který je způsobený dlouhodobým a patologickým nedostatkem protizánětlivých živin a mikroelementů. Pokud bychom jedli zdravou stravu, nepotřebovali bychom žádný z doplňků stravy. Lidé ale nejedí dostatek zdravé stravy, a to je problém.

Změna k lepšímu přichází.

V průběhu jakékoliv krize přichází i řešení. Společnosti, které pochopily problematiku, reagují také mnohem rychleji než státní instituce, a proto i my můžeme zakoušet změnu k lepšímu díky osobní zkušenosti. Podobně je tomu také u farmako nutričních produktů společnosti Zinzino AB, která otočila filosofii komerčního prodeje a postavila ji na úplně jiném základě. Důraz je kladen na kvalitu, biologickou dostupnost (účinnost) a ověřitelnost (důkaz).

Která ze společností, zabývající se prodejem esenciálních Omega 3 mastných kyselin jde jako Zinzino AB s kůží na trh, ba dokonce vyzývá své zákazníky a spotřebitele, aby se otestovali nezávislým testem renomované laboratoře VITAS Analytical Services, aby zjistili, zda produkt, který zakoupili a konzumují, je pro ně biologicky účinný a funkční? Více než důležité je to i v případě Omega 3 mastných kyselin, které jsou nezbytné pro správné fungování buněk a tím celého organismu. Společnost Zinzino AB tak činí, a proto lze hovořit o konceptu postaveném na důkazu, a také o začínajícím “megatrendu” v oblasti prodeje farmako nutričních produktů.

Z tohoto důvodu i způsob prodeje vyžaduje osobní přístup, edukaci, a to je také důvod, proč jsou produkty společnosti Zinzino AB prodávány metodou přímého prodeje, nikoliv formou e-shopů nebo prodejem v síti lékáren apod. Tento způsob je zároveň nejefektivnější, protože zmiňovaný koncept vyžaduje vysvětlení, aby spotřebitel mohl odlišit kvalitní produkt od neúčinného nebo dokonce zdraví škodlivého, kterými je přesycen současný trh s doplňky stravy.

Když mi jednou můj kamarád lékař sdělil svou zkušenost s představením farmako nutričních produktů Zinzino AB a způsobu jejich distrubuce svojí kolegyni lékařce, která reagovala slovy: “Už mě s tím “letadlem” neotravujte”, uvědomil jsem si, jak hluboko někdy mohou být zakořeněná přesvědčení spojená s tím, co je správné, společensky a institucionálně přijatelné, a co nikoliv. Sekularizovaná společnost vedená kapitalistickými zájmy korporátních společností zasahuje do našich životů i v oblasti zdraví natolik dramatickým a přitom pro mnohé “neviditelným způsobem”, že si ani během svého života nemusíme uvědomit, kdo skutečně tahá za figurky v pomyslné šachovnici života.

Neúprosný komerční, ryze kapitalistický systém zdravotní péče bohužel zakotvil i v našem zdravotnictví a následky jsou vidět všude kolem. Marže na lécích v desítkách tisících procentech í více udává jasný směr, neřeší se příčina a celý systém se točí v začarovaném kruhu. Uvízli jsme v síti korporativismu.

“Kdo na to nejvíce doplácí? Stát a každý občan. Pod “dozorem” tohoto systému umírá více lidí než kdykoliv předtím.“

Koncept postavený na důkazu jako budoucnost prodeje farmako nutričních produktů.

Jelikož esenciální látky a mikronutrienty (mikroživiny) jsou nezbytné pro správné fungování organismu, neměl by být standardem test, který by každému spotřebiteli podal dostatečný důkaz, zda účinná živina nebo látka plní svoji roli v organismu? Zvláště pak u Omega 3 mastných kyselin, které mají klíčovou roli pro zachování homeostáze organismu, pro prenatální vývoj mozku a zraku novorozenců, jsou také nezbytné pro kontrolované zvládání zánětlivých procesů na úrovni buněk a tkání, a závisí na nich elasticita a fluiditida buněčných membrán (propustnost), díky které mají buňky schopnost přijímat a vstřebávat další živiny (kyslík, glukózu, minerály), dále schopnost detoxikace (vypouštění odpadních produktů a metabolitů) a tím zajištění plynulého procesu látkové výměny.

Praxe a zkušenost nám potvrzuje, že koncept postavený na důkazu funguje. Za necelý rok, kdy vstoupilo Zinzino AB na český trh, díky příběhu Ing. Tomáše Brožka a jeho syna Vítka, kterému produkty Zinzino AB doslova “zachránily život”, zaznamenáváme vlnu svědectví lidí všech věkových kategorii s nejrozmanitějšími symptomy a zdravotními problémy. Bolesti kloubů a kostí, diabetes 2. stupně, ADHD, vysoký krevní tlak, problémy se štítnou žlázou, poruchy jemné motoriky a další. Všichni dosvědčují to, co již klasická medicína dávno učí o významu a nezbytnosti Omega 3 mastných kyselin pro správné fungování buněk a organismu.

ZinzinGroup z.s. je seskupením lidí, kteří mají osobní zkušenosti s tímto konceptem a dosvědčují, že je účinný. Osobní zkušenost a nadšení dali vzniknout zároveň komunitnímu webu zinzinogroup.com, který provozujeme jako parta nadšenců se svolením a pod záštitou Zinzino AB. Sdílíme tak zkušenosti o účinnosti Balance Konceptu s cílem pomoci lidem k získání správného poměru Omega 6 : Omega 3, a tím vysoké míry prevence a ochrany zdraví.

Praxe nám také dokázala, že špatný poměr Omega 6: Omega 3 v Česku i Slovensku kopíruje neblahou statistiku ostatních západních zemí. Za necelý rok naší práce bylo otestováno Balance Testem cca 3500 Čechů a Slováků se špatným poměrem kolem 15 : 1. Řadíme se tak mezi země, kde převládá konzumace průmyslově zpracovaných potravin, fast foodů a vysokou spotřebou rostlinných olejů (slunečnicový), a produkcí potravin živočišného původu s přebytkem Omega 6 daným neutěšeným chovem hospodářských zvířat, které jsou krmeny lacinými krmnými směsmi s přebytkem Omega 6. Následkem tohoto stavu je špatný poměr Omega 6 : Omega 3 s průměrem 15 : 1 a vyšším.

Společnost Zinzino AB ve spolupráci s norskou certifikovanou laboratoří Vitas Analytical Service k únoru 2020 otestovala cca 485 000 lidí, stala se tak jednou z největších světových databází balančních testů a řadí se mezi světové experty na tuto problematiku. Pokud chce někdo z vědců tuto oblast zkoumat, má ve Vitas Analytical Service neocenitelný zdroj informací.

Co vlastně špatný poměr Omega 6 : Omega 3 způsobuje?

Špatný poměr Omega 6 : Omega 3 způsobuje konstantní zánět, který, pokud se neřeší dostatečným příjmem protizánětlivých polyfenolů a ideálně příjmem Omega 3 s polyfenoly, přechází v zánět chronický, který je “tichým a zákeřným zabijákem”. A protože jej necítíme, trvá mnohdy roky, než se projeví v podobě symptomů a potíží jejichž příčinou jsou prozánětlivé a destrukční enzymy MMP (matrixmetaloproteinázy), které se uvolňují rozpadem lyzozomů (buněčných struktur) již při poměru Omega 6 : Omega 3 nad 5 : 1. Ty potom napadají jednotlivé tkáně a kosti, klouby a celý kardiovaskulární systém. Chronický zánět způsobený MMP a ostatními prozánětlivými metabolity je příčinou většiny tzv. civilizačních chorob a hlavní příčinou úmrtí na selhání kardiovaskulárního systému v podobě infarktů a mozkových příhod.

Omega 3 spolu s polyfenoly nejsou žádným “všelékem”. Procesy vzniku chronického zánětu a jeho eliminace jsou však velmi dobře popsány a zmapovány buněčnými biology. Jedná se o o důležité živiny, kterých má většina lidí kritický nedostatek. Dle vědců je chronický zánět příčinou všech civilizačních nemocí a pokud odstraníme jeho zdroj a oblasti, ve kterých působí, získáme vysokou míru ochrany a prevence svého zdraví.

Rozlišujeme několik základních zdrojů chronického zánětu: 

1. Na úrovni buněk, daný špatným poměrem Omega 6 : Omega 3.

2. Ve střevech. Příčinou je střevní dysbióza, která je způsobena převahou gramnegativních bakterií a který eliminujeme dostatečnou a pravidelnou konzumací prebiotických vláknin, které jsou nezbytnou potravinou pro zdraví prospěšný grampozitivní mikrobiom, který tímto podpoříme k růstu a množení.

3. V oblasti viscerálního a podkožního tuku, který organismus zvládá kontrolovat v případě dostatečného množství vitamínů a mikronutrientů jako jsou betaglukany 1:3/1:6, polyfenoly atd.

4. Ústní dutina bývá také zdrojem zánětu, který může ovlivňovat i činnost mozku, kdy toxiny vznikající zánětem v ústní dutině se mohou dostat do mozku cestou čichového nervu, proto je důležitá ústní hygiena a zdravý chrup.

Správným poměrem Omega 6 : Omega 3, ideálně do 3 : 1 a dostatečným příjmem protizánětlivých polyfenolů, které regulují výrazně činnost destrukčních enzymů MMP výrazně posílíme imunitní systém. Buňky zároveň začnou lépe detoxikovat a přijímat živiny díky lepší propustnosti buněčné membrány.

Jaké jsou kroky k nápravě?

Možná už víte, že to dává smysl, možná ještě váháte. Chcete-li, využijte možnosti otestování Balance Testem a učiňte tak potřebné kroky k rovnováze ve vašem životě. Pokud sami na sobě zjistíte, že koncept funguje, měli byste to říci svým blízkým, rodině a přátelům, protože jim tak můžete velmi pomoci. Užívejte Omega 3 s polyfenoly, u kterých jste si testem ověřili, že opravdu fungují a zaměřte se i na další oblasti možných zánětů jako jsou střeva, viscerální tuk a ústa.

Pokud eliminujete záněty ve všech těchto oblastech, získáte vysokou míru prevence a ochrany zdraví tak, jak je definováno ve všech oficiálních zdravotních doporučeních včetně doporučení Světové zdravotnické organizace (WHO).

Chcete se otestovat?

Chcete se dozvědět více? Navštivte některé z našich přednášek v Česku a Slovensku, vyhledejte svého nejbližšího konzultanta ZinzinoGroup z.s. anebo mne kontaktujte na zdenek.cahlik@zinzinogroup.com

This article was published on 21.03.2020 by Zdeněk Cahlík
Author's business opportunity:

Zinzino AB - Health, nutrition, O, Free to join
Join

Member comments:

No comments yet
Facebook comments:


Member Ad
Free 1000 credits to your site
Receive 1000 credits to your site now!Great free traffic!


OR
Member Ad
META FORCE OPPORTUNITY
JOIN THE BIGGEST BLOCKCHAIN BUSINESS OPPORTUNITY TO MAKE MONEY IN DOLL0ARS NOW



Copyright © 2015-2022 Gateway Solutions s.r.o.
SupportPrivacy PolicyAffiliate TermsTerms of UseTestimonials
Desktop / Tablet | Mobile